POLIOTARINOITA

Energia-Eeva

sivu 2

sivu 3

sivu 4

sivu 5

sivu 6

sivu 7

sivu 8

sivu 9

sivu 10

sivu 11

sivu 12

 

- takaisin -

- edellinen sivu -

Eläkkeelle ja leskeksi

Eläkettä hain työpaikkalääkärini neuvosta. Olen nyt eläkkeellä joulukuun alusta 1988. Mieheni oli sairastellut ja hänelle oli varattu aika lääkärille eläkepaperien tekoa varten tammikuun lopulla 1989. Hän joutui leikkaukseen ja kuoli 11.1.1989. Meille oli valmistumassa asunto Riistaveden kaupunginosaan Kuopiossa eläkeaikoja varten. Niinpä muutin tänne yksinäni tammikuun lopussa 1989. Mieheni haudattiin tänne 11.2.1989. Hallissa asuimme armeijan vuokra-asunnossa kasarmialueella.

Vaikka jätin Saastamoisen 1974 ja koko yritys oli loppunut ollessani Kuorevedellä, niin tukku- ja autopuoli kokoontuvat edelleen toimitusjohtajan, jo yli 80-vuotias, johdolla muistelemaan menneitä useaan kertaan vuosittain, viimeksi 13.12.05. Väliin on mukana myös teollisuuspuolen väkeä. Työntekijöitä oli Saastamoisella aikoinaan yli 5000.

Myös Ilmavoimien Teknillisen Koulun väkeä olen tavannut. 20.6.2006 olin kutsuttuna viettämässä koulun Hallissa olon 30-vuotispäivää. Kymmenen vuotta sitten olin juhlissa koulun 20-vuotisen olon kunniaksi.

Juhlissa muistui mieleen kaikkea mielenkiintoista "sotaväkiajaltani". #Ensimmäisen työpäiväni kahvitauolla totesin olevani "tuntemat-tomien sotilaiden" joukossa, puhuttiin kaikkia murteita. Henkilö-kunta oli eri puolilta Suomea. Aliupseerikurssilaiset valitaan hakupapereiden ja pääsykokeiden perusteella. Osa heistä hakeutuu jatkokoulutuksiin ja vakinaiseen palve-lukseen. Normaalin toimistotyön lisäksi sotilasvalapäivät, koulun ja ilmavoimien sekä itsenäisyyspäivän aatto juhlat muodostavat vuotuisen juhlarungon.

Viimeinen johtajani everstiluutnantti Pekka Pellinen oli syntyisin Kuopion seudulta. Tulimme molemmat töihin hieman muita aiem-min aamuisin. Hän ohitti minut rapuissa ja sanoi joka ainoa kerta: ”Huomenta Ieva”.

Lähtötilaisuudessani apulaisjohtaja, majuri Pekka Puputti piti minulle hämmentävän puheen mainiten mm: miten hän nuorena luutnanttina tuli taloon ja oli todettu, että Eevalle voi viedä millaisen paperin tahansa ja se tulee takaisin muotoseikoilla, kielioppi- ja asiavirheillä korjattuna.

- seuraava sivu -