POLIOTARINOITA

tarinoita   elämänkertoja   kerrot tarinasi    medialinkit

 

Kerro oma tarina ensin itsellesi - tai ymmärtäväiselle kirjurille

Tuhansissa tutkimuksissa on havaittu, että kirjoittaminen auttaa kiteyttämään kokemuksia, ja saamaan niistä hyvän otteen. Verryttelyksi voit lukea toisien kirjoittamia tarinoita. Voit myös päästä jutun juureen muistelemalla vanhoja tapahtumia, kuten yleislakkoa, vaaleja, kisoja tms. Vanhat valokuvat voivat verestää tuhat muistikuvaa ja niistä voi keskustella läheisien kanssa. Kirjoita tai kerro tajunnanvirtana kaikesta, mitä mieleesi tulee.

Kun olet löytänyt tuokioita elämästäsi, voit jäsentää niitä eri otsikoiden alle: aika ennen sairastumista, sairastuminen, kuntoutus, koulu, kaverit, perheen ja muiden ihmisten suhtautuminen vammaan, ammatinvalinta, työ, perhe-elämä, harrastukset, myöhäisoireet, eläköityminen, jaksamisen salaisuudet jne.

Aivan eri istunnossa voit tarkistaa, saako ulkopuolinen tekstistäsi selvän vai kannattaisiko joitakin kohtia selittää yksityiskohtaisemmin. Mieti myös, miten tapahtumat voisi otsikoida sattuvasti.

Osuva nimimerkki

Keksi itsellesi mukavalta tuntuva ja osuva nimimerkki, tyyliin Runotyttö, Uudisraivaaja, Nappisilmä, Vikkelä, Tasoitusmerkki, Vesimies, Tunnustelija. Nimimerkki voi olla myös lempinimi tai lyhennys omasta nimestäsi. Mikäli et mainitse tekstissä omaa nimeäsi, nimimerkin takana oleva henkilöllisyys jää vain sivujen toimittajan, toimituksen tietoon.

Muotoseikkoja

Toisin kuin koneella kirjoitettaessa, tekstikappaleet kirjoitetaan yhtä pötköä ja ainoastaan kappaleiden loppuun tulee yksi rivinvaihto. Tarinat (teksti -liitetiedostona) ja kuvat (jpg -muoto) voi lähettää osoitteeseen

tarinoita(a)polioliitto.com