POLIOTARINOITA

Soltaleski

sivu 2

sivu 3

sivu 4

sivu 5

sivu 6

sivu 7

sivu 8

 

- takaisin -

- edellinen sivu -

Epämääräisiä veloituksia

Minä olen joutunut myös hyväksikäytön kohteeksi. Siviili-invalidien hoitaja oli nostanut tililtäni 13 000 mummon markkaa työpalkkaa. Summat olivat suurenneet ja pankki otti yhteyttä edunvalvojaan, joka oli soittanut tyttärelleni, että äidin raha-asiat ovat huonosti. Marjatta soitteli minulla ja sanoi tulevansa viikonloppuna Jarin vaimon kanssa. Kerroin tästä hoitajalle, joka nyökytteli päätään ja sanoi: minkälaisen sopan perilliset asiasta nyt laittaa. Painavin sanoin hän sanoi minulle, että hänellä olisi pyssy, hän ampuisi Haaparannat eli minun lapseni. Tämä asia vietiin poliisille ja sitä on tutkittu vuosikaupalla. Hoitaja on kirjoittanut listan töistä, joita hän on tehnyt minua hoitaessaan.

Paperit ovat minun kaapissani. Hän oli kuvaillut minut alkoholistiksi ja olin hänen mukaansa humalaisena sotkenut ulosteella vaatteet ja petivaatteet. Joka viikko piti hakea Alkon tuotteita. Täällä käy kotipalvelusta hoitaja laittamassa tukisukat jalkaan ja tipat kaihileikattuihin silmiin. Siviili-invalidien hoitajalle kuului vain pesu kerran viikossa ja huoneen siivous kerran kuukaudessa. Hän sai palkan Siviili-invalidiliitolta ja minun osuuteni oli 4 euroa/kerta. Minua hoitava ylilääkäri ortopedi Niemistö kirjoitti pyynnöstäni lääkärinlausunnon oikeudenkäyntiä varten, että olen täysin raitis enkä ole dementoitunut. Nimismies Vistbacka hoitaa nyt asiaani.
Tämän asian takia olen joutunut sydäntautilääkäri Erkki Korven hoitoon, kun pulssi oli enää 32. Hän suunnitteli tahdistinta, mutta kun hän poisti sydäntä rasittavia lääkkeitä, aloin toipua.

Kun halusin kuntoutukseen, hän oli ottanut yhteyttä valtionkonttoriin maksusitoumusta varten, mutta sitoumusta ei myönnetty, koska olin mennyt naimisiin sotainvalidin kanssa. Olin kipeästi kuntoutuksen tarpeessa. Voimani uupuivat ja laihduin 8 kiloa. Tällaiset ikävät asiat heikentävät polion runtelemaa ruumistani. Nyt meillä siviili-invalideilla ei ole hoitajaa. Kaupunki ei anna rahaa. Tästä monet vanhukset ovat joutuneet kärsimään. Nimismies Vistbacka on tuonut puheenvuoroissaan esille Ähtärin huonoa vanhustenhuolto.

- seuraava sivu -